Tereyağlı Mantı Çorbası Tarifi
Tereyağlı Mantı Çorbası tarifi: Tereyağlı Mantı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Tereyağlı Mantı Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tereyağlı Mantı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı mantı
- 1 su bardağı misket köfte (dondurulmuş veya hazır)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1,5 litre su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 adet limon
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı pul biber
Tereyağlı Mantı Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Suyu tencereye alın ve kaynatın. Kaynadıktan sonra içerisine mantıyı, nohutları, köfteleri ve tuzu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Yoğurt, yumurta ve limon suyunu ayrı bir kapta çırpın ve sıcak sudan ekleyip ılıştırın. Sosu tencereye ekleyip köfteler pişine kadar kısık ateşte pişirin.
- Tereyağını küçük bir tavaya alarak ısıtın içine nane ve pul biber ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı çorbaya dökün ve ardından sıcak sıcak servis edin.