Tereyağlı Limonlu Tavuk Tarifi
Tereyağlı Limonlu Tavuk tarifi: Tereyağlı Limonlu Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Tereyağlı Limonlu Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Tereyağlı Limonlu Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 500 gram tavuk göğüs bonfile
- 100 gram Tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuru soğan (minik küp doğranmış)
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı kapari
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 5 dilim limon
- 1/2 adet limonun suyu
- 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Tereyağlı Limonlu Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tabak ya da kap içerisinde un, tuz ve karabiberi harmanlayın.
- Tavukları önlü arkalı una bulayın ve fazla unu silkeleyin.
- Tavuklar hazır olduğunda, tavada tereyağı kızdırma işlemine geçin.
- Derin ve geniş bir tavada, orta ateşte tereyağını eritip hafif kızdırın.
- Tavukları tavaya alın ve hafif sarı bir renk alana kadar önlü arkalı kızartın.
- Kızaran tavukları bir tabağa alıp kenarda bekletin.
- Tavanın altını kısın ve sırası ile tavaya soğan, sarımsak ve kapari ekleyip tavada birkaç kez çevirin.
- Tavaya tavuk suyu, limon suyu ve limon parçalarını da ekleyip bir taşım kaynatın.
- Tavukları tekrar tavaya alın ve sosu üzerlerine gezdirerek, kısık ateşte sos koyulaşana kadar pişirin.
- Son olarak maydanozları serpin ve ocaktan alıp sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Tereyağlı Limonlu Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
Tavukların eşit sürede ve kolay pişebilmesi için kalınlıkları eşit olmalı. Dilerseniz başlamadan önce bir buzdolabı poşeti içerisinde merdane ile hafifçe dövebilirsiniz.