Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tereyağlı Limonlu Kek Tarifi

Tereyağlı Limonlu Kek

Tereyağlı Limonlu Kek Tarifi

Tereyağlı Limonlu Kek tarifi: Tereyağlı Limonlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Tereyağlı Limonlu Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tereyağlı Limonlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 adet limon kabuğu rendesi
  • 6 yemek kaşığı limon suyu

Tereyağlı Limonlu Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  • İçine süt, limon suyu ve tereyağını da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Un, kabartma tozu vanilyayı da ilave edip gelene kadar çırpıyoruz.
  • En son limon kabuğu rendesini ilave edip karıştırıyoruz.
  • Yağlanmış kek kalıbının içine hamuru döküyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kürdan testini geçene kadar pişiriyoruz. Pişince fırından alıp oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz. Ardından dilimleyerek servis ediyoruz. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025