Tereyağlı Limonlu Kek Tarifi
Tereyağlı Limonlu Kek tarifi: Tereyağlı Limonlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Tereyağlı Limonlu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Tereyağlı Limonlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 adet limon kabuğu rendesi
- 6 yemek kaşığı limon suyu
Tereyağlı Limonlu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- İçine süt, limon suyu ve tereyağını da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Un, kabartma tozu vanilyayı da ilave edip gelene kadar çırpıyoruz.
- En son limon kabuğu rendesini ilave edip karıştırıyoruz.
- Yağlanmış kek kalıbının içine hamuru döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kürdan testini geçene kadar pişiriyoruz. Pişince fırından alıp oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz. Ardından dilimleyerek servis ediyoruz. Afiyetler olsun!