Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tereyağlı Kurabiye Tarifi

Tereyağlı Kurabiye

Tereyağlı Kurabiye Tarifi

Tereyağlı Kurabiye tarifi: Tereyağlı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Tereyağlı Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tereyağlı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 180 gram tereyağ
  • 100 gram esmer şeker (1/2 su bardağı)
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 190 gram un (1+1/3 su bardağı)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çimdik deniz tuzu

Tereyağlı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Fırını 165 derecede ısıtın.
  • Küçük bir sos tenceresinde orta ateşte tereyağını eritin ve hafif kahverengileşmesini sağlayın. Gözünüzü ayırmayın ki yanmasın sadece rengi hafif kahveleşsin.
  • İstenilen renge gelen tereyağı derin bir kaba alın, şeker ve vanilyayı da ekleyip homojen bir hal alana kadar karıştırın.
  • Un ve kabartma tozunu başka bir kaba eleyin.
  • Elenmiş unu yağlı karışım ile birleştirin ve iyice karıştırın.
  • İsterseniz kalıplarla isterseniz bir kaşık yardımıyla porsiyonlara ayırarak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
  • Öncede ısıttığınız fırında 165 derecede 12 dakika pişirin.

Tereyağlı Kurabiye tarifi için servis önerisi

Eğer dilerseniz fırına atmadan hemen önce kurabiyelerin üzerlerine toz şeker serpebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025