Tereyağlı Kurabiye Tarifi
Tereyağlı Kurabiye tarifi: Tereyağlı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Tereyağlı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
17 adet
Tereyağlı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 180 gram tereyağ
- 100 gram esmer şeker (1/2 su bardağı)
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 190 gram un (1+1/3 su bardağı)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çimdik deniz tuzu
Tereyağlı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 165 derecede ısıtın.
- Küçük bir sos tenceresinde orta ateşte tereyağını eritin ve hafif kahverengileşmesini sağlayın. Gözünüzü ayırmayın ki yanmasın sadece rengi hafif kahveleşsin.
- İstenilen renge gelen tereyağı derin bir kaba alın, şeker ve vanilyayı da ekleyip homojen bir hal alana kadar karıştırın.
- Un ve kabartma tozunu başka bir kaba eleyin.
- Elenmiş unu yağlı karışım ile birleştirin ve iyice karıştırın.
- İsterseniz kalıplarla isterseniz bir kaşık yardımıyla porsiyonlara ayırarak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
- Öncede ısıttığınız fırında 165 derecede 12 dakika pişirin.
Tereyağlı Kurabiye tarifi için servis önerisi
Eğer dilerseniz fırına atmadan hemen önce kurabiyelerin üzerlerine toz şeker serpebilirsiniz.