Tereyağlı Kurabiye Tarifi
Tereyağlı Kurabiye tarifi: Tereyağlı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Tereyağlı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
35 adet
Tereyağlı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram tereyağı
- 1,5 su bardağı nişasta
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 2,5 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 90 gram parça çikolata
- 90 gram ceviz
Tereyağlı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Buzdolabından tereyağı çıkartıp karıştırma kabına koyuyoruz. (Tereyağının soğuk olması önemli, çok sert yapıda ise bir kaç dakika tezgahta dinlendirebilirsiniz. Fakat ısınmaması lazım.)
- Üzerine un, nişasta, pudra şekeri ekliyoruz. Karıştırıyoruz. Üzerine kabartma tozu, vanilya ve yumurta eklenir.
- Hamur yoğrulmaya başlanır. Hamur yoğururken öncelikle kum kum dağılacak. Sonra toparlanıp parlak bir renk alacak.
- Yağlı bir hamur olduğu için toparlandıktan sonra çok fazla yoğrulmamalı. Yağ yoğurtmaktan iyice erir, una ihtiyacı var gibi gözükebilir. Bu durumda un eklemek yerine buzdolabında dinlendirmelisiniz.
- Parça çikolata ve cevizleri parçalara ayırın ve hamura ekleyip karıştırın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, top yapılır. Tepsiye aralıklı olarak dizilir.
- Tepsiye dizilen kurabiyelerin üzerine herhangi bir kalıpla -çatal bile olur- hafifçe bastırarak şekil verilir. Kalıbı dilerseniz kakao veya tarçına batırıp farklı lezzet ve renk oluşturabilirsiniz.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir. Bu şekilde yumuşak bir kurabiye oluyor. Daha kıyır olması için kontrollü şekilde bir kaç dakika fazla pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tereyağlı Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Kurabiyenizin dinlendikçe kıvamı daha kıyır, lezzeti daha hissedilir olacak. Piştikten sonra 3-4 saat beklemeniz önerilir. Kullanılan bardak ölçüsü: 200 ml.