Tereyağlı Köy Bazlaması Tarifi
Tereyağlı Köy Bazlaması tarifi: Tereyağlı Köy Bazlaması için gerekli malzemeler nelerdir? Tereyağlı Köy Bazlaması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet orta boy
Tereyağlı Köy Bazlaması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kase tereyağı
Tereyağlı Köy Bazlaması tarifi nasıl yapılır?
- Sırasıyla yumurta, yoğurt, tuz ve şekeri karıştırıyoruz.
- Daha sonra kontrollü bir şekilde ununu ve kabartma tozunu koyup yoğuruyoruz.
- Hamuru toparlamak için üzerine zeytinyağını gezdiriyoruz.
- Kapağını kapatıp 2 saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz. İşiniz acele ise bekletmeden de yapabilirsiniz.
- İki saatin sonunda hamurumuzu yuvarlak bezeler haline getirip oklava ile istediğimiz büyüklükte açıyoruz.
- Isıtılmış yanmaz yapışmaz tavaya koyup önlü arkalı çevirerek pişiriyoruz.
- Hepsinin üzerine tereyağı sürüyoruz. Yumuş yumuş bazlamalarımız hazır. Afiyet olsun.
Tereyağlı Köy Bazlaması tarifinin püf noktası nedir?
İki saat kadar bekletirseniz daha iyi olur. Sıcak servis edelim.