Tereyağlı Kıyır Poğaça Tarifi
Tereyağlı Kıyır Poğaça tarifi: Tereyağlı Kıyır Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Tereyağlı Kıyır Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Tereyağlı Kıyır Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 200 gram Tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
- 2,5 su bardağı mısır unu
- 2 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta beyazı
- 3 yemek kaşığı Kaymaksız Yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 çay kaşığı tuz
İçi İçin:
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- 1 yemek kaşığı çörek otu
Tereyağlı Kıyır Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Bir yoğurma kasesinde oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı, 1 yumurta ve 1 yumurtanın beyazı, kabartma tozu, tuz, yoğurt, un ve mısır ununu güzelce yoğurarak ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan parçalar koparıp, toplamda 10 parça hamuru yuvarlayın.
- Yuvarladığınız hamurların üzerine elinizle bastırın ve orta kısmına zeytin ezmesi ilave edip nazikçe kapatın ve yuvarlak şeklini verin.
- Hamurları pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, mısır unu ve çörek otu serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 185 derece fırında, kontrollü olarak, yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Fırından çıkardığınız poğaçaları 10 dakika oda sıcaklığında bekletip servis edin, afiyet olsun!