Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tereyağlı Kıyır Poğaça Tarifi

Tereyağlı Kıyır Poğaça

Tereyağlı Kıyır Poğaça Tarifi

Tereyağlı Kıyır Poğaça tarifi: Tereyağlı Kıyır Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Tereyağlı Kıyır Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tereyağlı Kıyır Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 200 gram Tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
  • 2,5 su bardağı mısır unu
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 3 yemek kaşığı Kaymaksız Yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 çay kaşığı tuz

İçi İçin:

  • 100 gram zeytin ezmesi

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Tereyağlı Kıyır Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Bir yoğurma kasesinde oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı, 1 yumurta ve 1 yumurtanın beyazı, kabartma tozu, tuz, yoğurt, un ve mısır ununu güzelce yoğurarak ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurdan parçalar koparıp, toplamda 10 parça hamuru yuvarlayın.
  • Yuvarladığınız hamurların üzerine elinizle bastırın ve orta kısmına zeytin ezmesi ilave edip nazikçe kapatın ve yuvarlak şeklini verin.
  • Hamurları pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, mısır unu ve çörek otu serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 185 derece fırında, kontrollü olarak, yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardığınız poğaçaları 10 dakika oda sıcaklığında bekletip servis edin, afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025