Tereyağlı Karides Tarifi
Tereyağlı Karides tarifi: Tereyağlı Karides için gerekli malzemeler nelerdir? Tereyağlı Karides nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tereyağlı Karides yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram jumbo karides (ayıklanmış)
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 adet sarımsak (ince kıyılmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 adet misket limonu suyu (arzuya göre limon suyu)
- 2 adet defne yaprağı
Tereyağlı Karides tarifi nasıl yapılır?
- Bir tavada sıvı tereyağı ve sıvı yağı eritin. Sonradan koymak için 1 yemek kaşığı soğuk tereyağını sonraya bırakın.
- Tereyağı kızmaya başlayınca sarımsak ve defne yaprağını ekleyin.
- Sarımsağın kokusu çıktıktan sonra karidesleri ekleyin ve ters yüz ederek karideslerin iki tarafını da pişirin.
- Son olarak baharatları ve yarım misket limonunu üzerilerine sıktıktan sonra 1 yemek kaşığı soğuk tereyağını da ekleyin ve erirken karıştırıp, bir kere kızdırıp ocaktan alın.