Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tereyağlı Karides Tarifi

Tereyağlı Karides

Tereyağlı Karides Tarifi

Tereyağlı Karides tarifi: Tereyağlı Karides için gerekli malzemeler nelerdir? Tereyağlı Karides nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tereyağlı Karides yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram jumbo karides (ayıklanmış)
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 adet sarımsak (ince kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 adet misket limonu suyu (arzuya göre limon suyu)
  • 2 adet defne yaprağı

Tereyağlı Karides tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tavada sıvı tereyağı ve sıvı yağı eritin. Sonradan koymak için 1 yemek kaşığı soğuk tereyağını sonraya bırakın.
  • Tereyağı kızmaya başlayınca sarımsak ve defne yaprağını ekleyin.
  • Sarımsağın kokusu çıktıktan sonra karidesleri ekleyin ve ters yüz ederek karideslerin iki tarafını da pişirin.
  • Son olarak baharatları ve yarım misket limonunu üzerilerine sıktıktan sonra 1 yemek kaşığı soğuk tereyağını da ekleyin ve erirken karıştırıp, bir kere kızdırıp ocaktan alın.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025