Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tereyağlı Erişte Tarifi

Tereyağlı Erişte

Tereyağlı Erişte Tarifi

Tereyağlı Erişte tarifi: Tereyağlı Erişte için gerekli malzemeler nelerdir? Tereyağlı Erişte nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tereyağlı Erişte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı Sade Erişte
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytin veya ayçiçek)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı kaynar su

Tereyağlı Erişte tarifi nasıl yapılır?

  • Yayvan bir tencereyi orta-kısık ateşte ocağa alın ve tereyağı ile sıvı yağı ekleyerek ısıtın.
  • Erişteleri tencereye dökün hafif kahverengi bir renk alıncaya dek karıştırarak kavurun.
  • Erişteler kavrulduktan sonra kaynar suyu üzerine ekleyin ve tuzu da dökerek karıştırın.
  • Kısık ateşe alarak kapağını kapatın ve suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Suyunu çekince altını kapatın ve 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakın. Ardından servis edin, afiyet olsun!

Tereyağlı Erişte tarifinin püf noktası nedir?

Tereyağının ile beraber sıvı yağı eklemek, tereyağının yanmasına engel olur. Kavururken orta-kısık ateşte kavurun ki erişteler yanıp kıtırlaşmasın ve tereyağı da yanmasın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025