Tereyağlı Erişte Tarifi
Tereyağlı Erişte tarifi: Tereyağlı Erişte için gerekli malzemeler nelerdir? Tereyağlı Erişte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tereyağlı Erişte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı Sade Erişte
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytin veya ayçiçek)
- 2 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı kaynar su
Tereyağlı Erişte tarifi nasıl yapılır?
- Yayvan bir tencereyi orta-kısık ateşte ocağa alın ve tereyağı ile sıvı yağı ekleyerek ısıtın.
- Erişteleri tencereye dökün hafif kahverengi bir renk alıncaya dek karıştırarak kavurun.
- Erişteler kavrulduktan sonra kaynar suyu üzerine ekleyin ve tuzu da dökerek karıştırın.
- Kısık ateşe alarak kapağını kapatın ve suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Suyunu çekince altını kapatın ve 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakın. Ardından servis edin, afiyet olsun!
Tereyağlı Erişte tarifinin püf noktası nedir?
Tereyağının ile beraber sıvı yağı eklemek, tereyağının yanmasına engel olur. Kavururken orta-kısık ateşte kavurun ki erişteler yanıp kıtırlaşmasın ve tereyağı da yanmasın.