Tereyağlı Donut Tarifi
Tereyağlı Donut tarifi: Tereyağlı Donut için gerekli malzemeler nelerdir? Tereyağlı Donut nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Tereyağlı Donut yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 paket yaş maya
- 3,5 bardak un
- 50 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı ılık süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çimdik tuz
Tereyağlı Donut tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle yarım paket yaş mayamızı, 1 su bardağı ılık sütümüzü ve 3 yemek kaşığı şekerimizi bir güzel birbirlerine karışıncaya kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra tereyağımızı; yumurtamızı, unumuzu ve tuzumuzu ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
- Daha sonra üzerini streç filmimizle kaplayıp ( İsterseniz havluyla da örtebilirsiniz), yarım saat mayalamaya bırakıyoruz.
- Mayalanma işlemi ardından, merdane yardımıyla çok ince olmayacak şekilde hamurumuzu açalım.
- Varsa donut aparatımızla yoksa bardak yardımıyla donut şekli verelim.
- Bu şekilde de yarım saat kadar üzerini açıp dinlendirelim.
- En son olarak hafif kızmış yağda arkalı önlü altın rengi olana kadar kızartalım. Afiyet olsun.
Tereyağlı Donut tarifinin püf noktası nedir?
Mutlaka ve mutlaka hanımlar beyler, hamurumuzun iyi mayalanmasına dikkat edelim. Yoksa iyi istediğimiz gibi puf puf olmuyor.
Tereyağlı Donut tarifi için servis önerisi
İçlerine şırınga yardımıyla marmelat ya da pasta kreması sıkabilir. Üzerine ise benmari usulü eritilmiş çikolata ya da bal, tahin, pekmez ile süsleyip; servis edebilirsiniz!