Tereyağlı Çörek Tarifi
Tereyağlı Çörek tarifi: Tereyağlı Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Tereyağlı Çörek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Tereyağlı Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram un
- 177 mililitre süt
- 85 gram tereyağı (Buzlukta Dondurulmuş)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı şeker
Tereyağlı Çörek tarifi nasıl yapılır?
- Unu, kabartma tozunu ve şekeri bir kaba alın ve karıştırın.
- Buzlukta dondurulmuş tereyağını rende yardımı ile rendeleyin. Rendeleme işleminden sonra 2-3 dakika daha dolapta bekletin.
- Tereyağı ve soğuk sütü, un karışımına ekleyin.
- 1-2 kere spatula ile karıştırdıktan sonra tezgaha alın.
- Yumuşak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Tezgaha aldığınız hamuru kabaca açtıktan sonra 2 ye katlayın ve 90 derece çevirip tekrar ikiye katlayın bu işlemi 4-5 kere tekrar edin.
- Ardından elinizle düzgün bir şekil verdikten sonra merdaneyle 3-4 cm kalınlığında kabaca açın.
- Sonra kalıpla şekiller yapıp, yağlı kağıt serili tepsiye aralarında boşluk olacak şekilde dizin.
- Önceden ısıtılmış 210 derecelik fırında 12 dakika pişirin.
- Pişen çöreklerin üzerine erimiş tereyağı sürerek sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Tereyağlı Çörek tarifinin püf noktası nedir?
En iyi sonuç için tereyağı ve süt soğuk olmalı. Tereyağının erimemesi için katlama ve şekil verme işlemleri hızlıca yapılmalı. Kullandığınız tereyağı tuzlu ise una ekstra tuz koymayın eğer siz tuzsuz tereyağı kullanıyorsanız una 1 çay kaşığı tuz eklemeyi unutmayın. Hamur çok yapışkansa biraz daha un eklenebilir ancak yumuşak kıvamda bir hamur olması gerekiyor. Hamurun içindeki terayağının erimemesi için hamurla çok uğraşmayın. Burada amaç tamamen homojen bir kıvam elde etmek değil.