Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tereyağlı Cevizli Un Kurabiyesi Tarifi

Tereyağlı Cevizli Un Kurabiyesi

Tereyağlı Cevizli Un Kurabiyesi Tarifi

Tereyağlı Cevizli Un Kurabiyesi tarifi: Tereyağlı Cevizli Un Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Tereyağlı Cevizli Un Kurabiyesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tereyağlı Cevizli Un Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 250 gram Tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta akı
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 4 su bardağı un

İç Dolgusu İçin:

  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı toz tarçın

Üzeri İçin:

  • 2-3 yemek kaşığı pudra şekeri

Tereyağlı Cevizli Un Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kap içerisinde Sütaş Tereyağı, yumurta akı, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve nişastayı pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  • Karışıma unu azar azar ekleyin ve ele yapışmayan, dağılmayan bir hal alana kadar yoğurun.
  • İç dolgusu için dövülmüş ceviz içi, toz şeker ve tarçını harmanlayın.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve ortasını bastırıp ufak bir havuz açın, iç harçtan bir çay kaşığı kadar koyup kenarlardan kapatın.
  • Avucunuzun içinde hafifçe bastırdığınız kurabiyeyi tekrar yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin.
  • Kurabiyelerin üzerine ufak bir çatalla bastırıp şekil verin ve 170 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
  • Kurabiyeler fırının içindeyken sekizinci dakikada tepsiyi ters çevirin, böylelikle kurabiyeleriniz eşit pişecektir.
  • Fırından çıkan kurabiyelere pudra şekeri serpin, en az 5 dakika dinlendirip servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025