Tereyağlı Cevizli Un Kurabiyesi Tarifi
Tereyağlı Cevizli Un Kurabiyesi tarifi: Tereyağlı Cevizli Un Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Tereyağlı Cevizli Un Kurabiyesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tereyağlı Cevizli Un Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 250 gram      Tereyağı (oda sıcaklığında)
 - 1 adet  yumurta akı
 - 1,5 su bardağı  pudra şekeri
 - 1/2 paket  kabartma tozu
 - 1 paket  vanilin
 - 1 çay bardağı  nişasta
 - 4 su bardağı  un
 
İç Dolgusu İçin:
- 1 su bardağı  ceviz içi
 - 2 yemek kaşığı  toz şeker
 - 1/2 çay kaşığı  toz tarçın
 
Üzeri İçin:
- 2-3 yemek kaşığı  pudra şekeri
 
Tereyağlı Cevizli Un Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kap içerisinde Sütaş Tereyağı, yumurta akı, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve nişastayı pürüzsüz olana kadar karıştırın.
 - Karışıma unu azar azar ekleyin ve ele yapışmayan, dağılmayan bir hal alana kadar yoğurun.
 - İç dolgusu için dövülmüş ceviz içi, toz şeker ve tarçını harmanlayın.
 - Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve ortasını bastırıp ufak bir havuz açın, iç harçtan bir çay kaşığı kadar koyup kenarlardan kapatın.
 - Avucunuzun içinde hafifçe bastırdığınız kurabiyeyi tekrar yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin.
 - Kurabiyelerin üzerine ufak bir çatalla bastırıp şekil verin ve 170 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
 - Kurabiyeler fırının içindeyken sekizinci dakikada tepsiyi ters çevirin, böylelikle kurabiyeleriniz eşit pişecektir.
 - Fırından çıkan kurabiyelere pudra şekeri serpin, en az 5 dakika dinlendirip servis edin. Afiyet olsun.