Tereyağlı Cevizli Un Kurabiyesi Tarifi
Tereyağlı Cevizli Un Kurabiyesi tarifi: Tereyağlı Cevizli Un Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Tereyağlı Cevizli Un Kurabiyesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tereyağlı Cevizli Un Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 250 gram Tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta akı
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 çay bardağı nişasta
- 4 su bardağı un
İç Dolgusu İçin:
- 1 su bardağı ceviz içi
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 çay kaşığı toz tarçın
Üzeri İçin:
- 2-3 yemek kaşığı pudra şekeri
Tereyağlı Cevizli Un Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kap içerisinde Sütaş Tereyağı, yumurta akı, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve nişastayı pürüzsüz olana kadar karıştırın.
- Karışıma unu azar azar ekleyin ve ele yapışmayan, dağılmayan bir hal alana kadar yoğurun.
- İç dolgusu için dövülmüş ceviz içi, toz şeker ve tarçını harmanlayın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve ortasını bastırıp ufak bir havuz açın, iç harçtan bir çay kaşığı kadar koyup kenarlardan kapatın.
- Avucunuzun içinde hafifçe bastırdığınız kurabiyeyi tekrar yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin.
- Kurabiyelerin üzerine ufak bir çatalla bastırıp şekil verin ve 170 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
- Kurabiyeler fırının içindeyken sekizinci dakikada tepsiyi ters çevirin, böylelikle kurabiyeleriniz eşit pişecektir.
- Fırından çıkan kurabiyelere pudra şekeri serpin, en az 5 dakika dinlendirip servis edin. Afiyet olsun.