Tereyağlı Açma Tarifi
Tereyağlı Açma tarifi: Tereyağlı Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Tereyağlı Açma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Tereyağlı Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 silme yemek kaşığı toz şeker
- 5-6 su bardağı un (aldığı kadar)
İçine:
- 1 paket tereyağı (yeteri kadar)
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı ucu pekmez
Tereyağlı Açma tarifi nasıl yapılır?
- Bir kaba oda ısısından biraz daha sıcak hale getirdiğimiz ılık su ve sütü alalım.
- İçine şeker ve mayamızı ekleyip karıştırıp 5 dakika kadar bekleyelim. Maya aktif hale gelsin.
- Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştıralım. Unu da kontrollü bir şekilde ekleyip hamuru yoğuralım.
- İyice streçe hava almayacak şekilde sarıp üzerine bir bez örtüp 45 dakika - 1 saat arası mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru unladığımız tezgaha dökelim. Bıçakla eşit parçalara bölelim.
- Yuvarlayıp kenara koyalım. Teker teker tereyağla elimizle küçük tabak genişliğinde açalım. Rulo yapıp açma şeklini verelim.
- Hepsinin bitirince Yaklaşık 15 dakika üzerini temiz bezle örterek tepsi mayası yapalım.
- Yumurta sarısını ve çay kaşığının ucuyla döktüğümüz pekmezi karıştırıp fırçayla tepsi mayası yaptığımız poğaçalara sürelim.
- Çörek otu ve susam da serpip 170 derece fırında kızarana dek pişirelim. Fırından çıkınca tekrar bez örtüp iyice yumuşaması için bekletelim.
- Dinlenen poğaçaları sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
Tereyağlı Açma tarifinin püf noktası nedir?
Fazlaca yapıp buzlukta da saklayabilirsiniz. Çıkarıp ısıtınca ilk günkü tazelikte kalacaktır.