Tereyağında Kızartılmış Haşlama Patates Tarifi
Tereyağında Kızartılmış Haşlama Patates tarifi: Tereyağında Kızartılmış Haşlama Patates için gerekli malzemeler nelerdir? Tereyağında Kızartılmış Haşlama Patates nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tabaklık
Tereyağında Kızartılmış Haşlama Patates yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet haşlanmış patates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Tereyağında Kızartılmış Haşlama Patates tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle haşlanmış patatesleri biraz iri parçalar halinde kesiyoruz. Yapışmaz bir tavaya bir miktar tereyağı alıp eritiyoruz. Biz sade yağ kullandık, çok lezzetli oldu.
- Eriyen yağın üzerine patatesleri diziyoruz ve üzerine tuz, karabiber serpiyoruz. Damak zevkinize göre istediğiniz baharatları da ilave edebilirsiniz. Fırça yardımıyla patateslerin üzerine biraz daha yağ sürüyoruz. Ters – düz edeceğiz ya, yağsız yer kalmasın.
- Patatesler hafifçe kızardıkça çevirip ters düz ediyoruz.
- Güzelce kızaran patatesleri servis tabağına alıp sıcak sıcak servis ediyoruz.