Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tereyağında Kızartılmış Haşlama Patates Tarifi

Tereyağında Kızartılmış Haşlama Patates

Tereyağında Kızartılmış Haşlama Patates Tarifi

Tereyağında Kızartılmış Haşlama Patates tarifi: Tereyağında Kızartılmış Haşlama Patates için gerekli malzemeler nelerdir? Tereyağında Kızartılmış Haşlama Patates nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tereyağında Kızartılmış Haşlama Patates yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet haşlanmış patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Tereyağında Kızartılmış Haşlama Patates tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle haşlanmış patatesleri biraz iri parçalar halinde kesiyoruz. Yapışmaz bir tavaya bir miktar tereyağı alıp eritiyoruz. Biz sade yağ kullandık, çok lezzetli oldu. 
  • Eriyen yağın üzerine patatesleri diziyoruz ve üzerine tuz, karabiber serpiyoruz. Damak zevkinize göre istediğiniz baharatları da ilave edebilirsiniz. Fırça yardımıyla patateslerin üzerine biraz daha yağ sürüyoruz. Ters – düz edeceğiz ya, yağsız yer kalmasın.
  • Patatesler hafifçe kızardıkça çevirip ters düz ediyoruz.
  • Güzelce kızaran patatesleri servis tabağına alıp sıcak sıcak servis ediyoruz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025