Terbiyeli Tavuklu Patates Tarifi
Terbiyeli Tavuklu Patates tarifi: Terbiyeli Tavuklu Patates için gerekli malzemeler nelerdir? Terbiyeli Tavuklu Patates nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Terbiyeli Tavuklu Patates yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet tavuk fileto
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 3 adet patates
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı biberiye
- 2 bardak su
- 1/2 demet maydanoz
Terbiyeli Tavuklu Patates tarifi nasıl yapılır?
- Terbiyesini hazırlamak için yoğurt, limon suyu, un, tuz ve yumurtayı bir kaseye alın ve tüm malzemeler birleşinceye dek karıştırın ve kenara alın.
- Soğan, havuç, patates ve tavuk filetoyu iri küpler halinde doğrayın.
- Tencereye sıvı yağı dökün ve ısıtın. Sırasıyla doğranmış tavuk, soğan, havuç ve patatesi ekleyin. Sarımsakları da ezerek inceltin ve tencereye ekleyip karıştırın.
- Tüm baharatları ve suyunu ekledikten sonra bir kez daha karıştırın. 20 dakika orta ateşte, 10 dakika kısık ateşte pişirin. Hazırladığınız terbiyeyi, tencerede kalan suyla ılıştırın ve ardından tencereye ekleyip karıştırın.
- Bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Kıydığınız maydanozları üzerine serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun!