Terbiyeli Sulu Köfte Tarifi
Terbiyeli Sulu Köfte tarifi: Terbiyeli Sulu Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Terbiyeli Sulu Köfte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Terbiyeli Sulu Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sebzeler için:
- 2 adet orta boy havuç
- 2 adet orta boy patates
- 1 litre su
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Köftesi için:
- 300 gram dana kıyma (az/orta yağlı)
- 1 adet kuru soğan
- 1/3 su bardağı pirinç
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1-2 çay kaşığı kimyon
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
Meyanesi için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 adet limon suyu
Terbiyeli Sulu Köfte tarifi nasıl yapılır?
- Havuçları ve patatesleri küçük küpler (tavla zarı büyüklüğünde) doğrayın.
- Bir tencere içerisine suyun yarısını ve havuçları ekleyip pişirmeye başlayın. 3-4 dakika sonra patatesleri ekleyin.
- Köfte malzemelerini bir kase içerisine alıp güzelce yoğurun. (pirinçleri bir süre sıcak su içerisinde bekletip harca öyle ekleyebilirsiniz.)
- Bir tabak içerine 1-2 kaşık un koyun, yoğurduğunuz harçtan ufak parçalar kopartarak (fındık büyüklüğünde) yuvarlayın ve una bulayın.
- Fazla ununu elediğiniz köfteleri ve suyun kalanını (sıcak olarak) pişmekte olan havuç ve patateslere ekleyin. Kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Bir kase içerisine yumurta sarısı ve limon suyunu güzelce çırpın. Pişmek olan yemeğinizi suyundan içerisine yavaş yavaş ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Hafif ısınınca tencereye yavaşça ekleyin. Baharatlarını ekleyip 10-15 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın. Afiyet olsun.
Terbiyeli Sulu Köfte tarifinin püf noktası nedir?
İsterseniz köftelerinizi 8-10 dakika fırınladıktan sonra da kullanabilirsiniz. Ekşiliğini arttırmak isterseniz bir tutam sumak serperek servis edebilirsiniz.