Terbiyeli Şiş Kebap Tarifi
Terbiyeli Şiş Kebap tarifi: Terbiyeli Şiş Kebap için gerekli malzemeler nelerdir? Terbiyeli Şiş Kebap nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Terbiyeli Şiş Kebap yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 800 gram kuzu kuşbaşı
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı barbekü sos
- 1/2 çay kaşığı kişniş tohumu
- 1 dal biberiye
- 1/2 tatlı kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu
Terbiyeli Şiş Kebap tarifi nasıl yapılır?
- Kuzu kuşbaşını etini iri kuşbaşı şeklinde doğradıktan sonra geniş bir karıştırma kabına alın.
- Bıçağın tersiyle ezdiğiniz sarımsakların kabuklarını soyup incecik kıyın. Zeytinyağı, ev yapımı barbekü sos, kişniş tohumu ve taze biberiye ilavesiyle kuşbaşı etleri harmanlayın.
- Hazırladığınız sosun ete nüfuz etmesini sağlayın. Kapağını kapattığınız kapta, buzdolabında en az 2 saat kadar dinlendirin.
- Üzerine ince çekilmiş deniz tuzu serptiğiniz marine etleri yağlanmış şişlere geçirin. Mangal ateşi, fırının ızgara bölümü ya da üzerine yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi üzerinde, yüksek ateşte kızarana kadar pişirin.
- Salata ya da dip soslar eşliğinde sıcağı sıcağına sevdiklerinizle paylaşın.
Terbiyeli Şiş Kebap tarifinin püf noktası nedir?
Mangal ateşinde pişireceğiniz kuzu kuşbaşı etleri aralarda ters yüz etmeyi unutmayın.
Terbiyeli Şiş Kebap tarifi için servis önerisi
Yanına sumaklı soğan, lavaş ekmeği ve bol yeşillik ekleyerek servis edebilirsiniz.