Terbiyeli Kereviz Yemeği Tarifi
Terbiyeli Kereviz Yemeği tarifi: Terbiyeli Kereviz Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Terbiyeli Kereviz Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Terbiyeli Kereviz Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet orta boy kereviz
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 4-5 dal maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
Terbiyesi için:
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet limonun suyu
- 3 diş sarımsak
- 3 çay bardağı sıcak su
Terbiyeli Kereviz Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Kerevizi, havucu ve patatesi kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın.
- Zeytinyağını bir tencereye alıp ısıtın ve ardından doğranmış havuç ve kerevizleri ilave dip, kerevizler hafifçe yumuşayana dek karıştırarak pişirin yaklaşık 10 dakika.
- O sırada terbiyesi için gerekli olan tüm malzemeleri ayrı bir kapta karıştırın.
- Patatesleri de ekledikten sonra terbiyesini, de ilave edin ve güzelce karıştırıp, tuzla şekeri ekleyin.
- Önce doğranmış maydanozu da ekleyip, tencerenin kapağını kapatın ve patatesler yumuşayana dek yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın.
- Üstüne bir tutam maydanozla ılık olarak servis edin. Afiyetler olsun!