Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Terbiyeli Kereviz Yemeği Tarifi

Terbiyeli Kereviz Yemeği

Terbiyeli Kereviz Yemeği Tarifi

Terbiyeli Kereviz Yemeği tarifi: Terbiyeli Kereviz Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Terbiyeli Kereviz Yemeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Terbiyeli Kereviz Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet orta boy kereviz
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 4-5 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı

Terbiyesi için:

  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet limonun suyu
  • 3 diş sarımsak
  • 3 çay bardağı sıcak su

Terbiyeli Kereviz Yemeği tarifi nasıl yapılır?

  • Kerevizi, havucu ve patatesi kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın.
  • Zeytinyağını bir tencereye alıp ısıtın ve ardından doğranmış havuç ve kerevizleri ilave dip, kerevizler hafifçe yumuşayana dek karıştırarak pişirin yaklaşık 10 dakika.
  • O sırada terbiyesi için gerekli olan tüm malzemeleri ayrı bir kapta karıştırın.
  • Patatesleri de ekledikten sonra terbiyesini, de ilave edin ve güzelce karıştırıp, tuzla şekeri ekleyin.
  • Önce doğranmış maydanozu da ekleyip, tencerenin kapağını kapatın ve patatesler yumuşayana dek yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın.
  • Üstüne bir tutam maydanozla ılık olarak servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025