Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Terbiyeli Havuç Çorbası Tarifi

Terbiyeli Havuç Çorbası

Terbiyeli Havuç Çorbası Tarifi

Terbiyeli Havuç Çorbası tarifi: Terbiyeli Havuç Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Terbiyeli Havuç Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Terbiyeli Havuç Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi için:

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme) un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı su

Terbiyeli Havuç Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle havuçlar yıkanıp rendelenir.
  • Tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyulur ve üzerine havuç ile sarımsak rendesi koyulup yumuşayıncaya kadar kavrulur.
  • Ardından üzerine 6 su bardağı tavuk veya et suyu eklenip 1-2 taşım kaynatılır.
  • Tavuk veya et suyunuz yok ise 1 adet tavuk bulyon da kullanabilirsiniz.
  • Kaynadıktan sonra şehriyeler ilave edilir.
  • Terbiyesini hazırlamak için gerekli olan yoğurt, yumurta ve un, karıştırma kabı içerisine koyulup, tel çırpıcı yardımı ile güzelce çırpılır.
  • Üzerine 1 çay bardağı su ilave edilip karıştırılır.
  • Hazırlanan terbiyenin üzerine kaynamakta olan çorbanın suyundan 1-2 kepçe ilave edilir ve karıştırarak ılınması sağlanır.
  • Ilınan terbiye yavaş yavaş tencereye dökülür ve sürekli karıştırarak kaynatılır.
  • Çorba kaynamaya başlayınca tuzu ayarlanır ve 1-2 taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır (bu aşamada gerekirse kıvamını ayarlamak için su ilave edebilirsiniz) Ardından da servis edilir. Afiyetler olsun.

Terbiyeli Havuç Çorbası tarifi için servis önerisi

Çıtır ekmeğiniz var ise çorba servis edilirken yanında ikram edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025