Terbiyeli Havuç Çorbası Tarifi
Terbiyeli Havuç Çorbası tarifi: Terbiyeli Havuç Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Terbiyeli Havuç Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
26 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kase
Terbiyeli Havuç Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet orta boy  havuç
 - 1 çay bardağı  tel şehriye
 - 2 yemek kaşığı  sıvı yağ
 - 1 diş  sarımsak
 - 6 su bardağı  tavuk suyu
 - 1 tatlı kaşığı  tuz
 
Terbiyesi için:
- 4 yemek kaşığı  yoğurt
 - 1 yemek kaşığı (tepeleme)  un
 - 1 adet  yumurta
 - 1 çay bardağı  su
 
Terbiyeli Havuç Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle havuçlar yıkanıp rendelenir.
 - Tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyulur ve üzerine havuç ile sarımsak rendesi koyulup yumuşayıncaya kadar kavrulur.
 - Ardından üzerine 6 su bardağı tavuk veya et suyu eklenip 1-2 taşım kaynatılır.
 - Tavuk veya et suyunuz yok ise 1 adet tavuk bulyon da kullanabilirsiniz.
 - Kaynadıktan sonra şehriyeler ilave edilir.
 - Terbiyesini hazırlamak için gerekli olan yoğurt, yumurta ve un, karıştırma kabı içerisine koyulup, tel çırpıcı yardımı ile güzelce çırpılır.
 - Üzerine 1 çay bardağı su ilave edilip karıştırılır.
 - Hazırlanan terbiyenin üzerine kaynamakta olan çorbanın suyundan 1-2 kepçe ilave edilir ve karıştırarak ılınması sağlanır.
 - Ilınan terbiye yavaş yavaş tencereye dökülür ve sürekli karıştırarak kaynatılır.
 - Çorba kaynamaya başlayınca tuzu ayarlanır ve 1-2 taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır (bu aşamada gerekirse kıvamını ayarlamak için su ilave edebilirsiniz) Ardından da servis edilir. Afiyetler olsun.
 
Terbiyeli Havuç Çorbası tarifi için servis önerisi
Çıtır ekmeğiniz var ise çorba servis edilirken yanında ikram edebilirsiniz.