Terbiyeli Havuç Çorbası Tarifi
Terbiyeli Havuç Çorbası tarifi: Terbiyeli Havuç Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Terbiyeli Havuç Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Terbiyeli Havuç Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet orta boy havuç
- 1/3 dal pırasa sapı
- 1/3 adet kereviz (ebatı orta boydu)
- 3 adet küçük boy taze zencefil
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3-4 yaprak kereviz yaprağı
- 1 silme çay kaşığı karabiber
- 1 silme tatlı kaşığı acı toz biber (Havucun tatlılığını dengelemek için, damak tadınıza göre azaltabilir/arttırabilirsiniz.)
Terbiyesi için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 adet limon (eğer ekşi bir yoğurt kullanacaksanız limon oranını azaltın)
- 1 yemek kaşığı kinoa tozu
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tepeleme yemek kaşığı acı toz biber
Terbiyeli Havuç Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencereye tereyağı alınır ve rengi hafif dönünce zeytinyağı eklenir. İnce kıyılmış pırasa ilave edilerek karamelize edilir. (Rengi orta altın rengi olmalı.)
- Ardından gelişi güzel doğranmış havuç, kereviz ve taze zencefil eklenerek kavrulur. 1-2 dakika kavrulduktan sonra suyu ilave edilir.
- Su oranı biraz göz kararı oluyor, ilk aşama 5 su bardağı su ekledim. Kıvamı katı gelirse istediğiniz kıvamı yakalayana kadar kontrollü su eklemesi yapabilirsiniz.
- Kaynamaya başlayınca kereviz yapraklarını da ekleyerek yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Bu esnada terbiyesi için yumurta ve yoğurt çırpılır. Limon suyu ve kinoa tozu eklenir. Homojen bir kıvam olana kadar mini bir tel çırpıcı ile çırpılır.
- Çorbadan bir kepçe alınıp terbiyeye ilave edilerek alıştırılır ki bir anda sıcakla buluşan terbiye kesilmesin. Bir iki kepçe eklenip alıştırması yapılan terbiye, çorbaya ilave edilir.
- 5 dakika kadar daha kaynatıldıktan sonra altı kapatılır. Bu esnada tuzu ve baharatları eklenir, karıştırılır.
- İlk sıcağı çıkınca blender dan geçirilerek pürüzsüz hale getirilir.
- Üzeri için bir sos tenceresinde tereyağı rengi hafif dönene kadar kızdırılıp içine acı toz biber eklenerek çorbanın üzerine ilave edilir. Afiyet olsun.