Terbiyeli Havuç Çorbası Tarifi
Terbiyeli Havuç Çorbası tarifi: Terbiyeli Havuç Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Terbiyeli Havuç Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kase
Terbiyeli Havuç Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Çorba İçin:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet rendelenmiş havuç
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 5 su bardağı tavuk suyu
Terbiyesi İçin:
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı su
Üzeri İçin:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Terbiyeli Havuç Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencerenin içine 1 yemek kaşığı sıvı yağ döküp üzerine iki adet rendelenmiş havuç ve 2 diş sarımsak ekleyerek kavurmaya başlayın.
- Daha sonra, tencereye bir çay bardağı tel şehriye ve 5 su bardağı tavuk suyu (zamandan tasarruf için bulyon kullanabilirsiniz) ekleyip kaynatmaya başlayın.
- Bu sırada, terbiyesi için bir karıştırma kabının içine 4 yemek kaşığı yoğurt, 1 tepeleme yemek kaşığı un, 1 yumurta sarısı ve 1 su bardağı su ekleyerek güzelce karıştırın.
- Kaynamakta olan çorbadan hazırladığınız terbiyeye azar azar ekleyip karıştırın. Daha sonra terbiyeyi çorbaya ilave edin. Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra tuzunu ilave edip çorbanın altını kapatabilirsiniz.
- Bir yemek kaşığı tereyağı bir sahanda eritip üzerine kuru nane ekleyin.
- Tereyağlı sosu çorbanın üzerine gezdirin ve çorbanız servise hazır! Afiyet olsun!
Terbiyeli Havuç Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Yoğurdun kesilmemesi için karışımı tencereye eklemeden önce pişmekte olan çorba suyunu azar azar ekleyin.