Tepside Zeytinyağlı Kabaklama Tarifi
Tepside Zeytinyağlı Kabaklama tarifi: Tepside Zeytinyağlı Kabaklama için gerekli malzemeler nelerdir? Tepside Zeytinyağlı Kabaklama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tepside Zeytinyağlı Kabaklama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Harcı için:
- 9 adet büyük boy kabak
- 2 adet kuru soğan
- 4 dal taze soğan
- 2 adet kapya biber
- 6 adet orta boy domates
- 3 diş sarımsak
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı su
Kabakların üstüne sürmek için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Ortası için:
Servis için:
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 1 tutam dereotu
Tepside Zeytinyağlı Kabaklama tarifi nasıl yapılır?
- Kabakları güzelce yıkayın ve bir çatalla üstlerini çizin. Sonra da ortadan ikiye dikine bir şekilde kesin.
- Bir tencereye bolca su ve tuz koyun, kaynamaya başlayınca kabakları içine atıp, hafifçe yumuşayana dek 15 dakika kadar haşlayın.
- Sonra sudan alıp soğuk sudan geçirin ve bir kenara alın.
- Yemeklik doğradığınız kuru soğanları zeytinyağında pembeleşene dek kavurun.
- Üstüne ince doğranmış sarımsakları ve kapya biberleri ilave edin.
- Biraz daha kavurduktan sonra küp küp doğranmış domatesleri de ekleyin.
- Domatesler suyunu salıp tekrar çekmeye başlayınca, suyunu ve baharatlarını ekleyin. Bir taşım kaynatıp altını kapatın.
- Bir fırın tepsisine hazırladığınız harcı dökün.
- Kabakları kesik kısımları aşağı bakacak şekilde dizin.
- Ortasına çeri domatesleri koyup, bir fırça yardımıyla kabakların üstüne zeytinyağı sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika boyunca pişirin ve fırından alıp oda ısısında ılıklaşmasını bekleyin.
- Sarımsaklı yoğurt ve dereotu ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun.