Tepside Tiramisu Tarifi
Tepside Tiramisu tarifi: Tepside Tiramisu için gerekli malzemeler nelerdir? Tepside Tiramisu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Tepside Tiramisu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Krema için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 adet yumurta sarısı
- 200 gram labne (ya da mascarpone)
- 1 paket vanilin
Islatmak için:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 2 paket granül kahve (tek kullanımlık paket)
Ara katlar için:
- 4 paket kedi dili bisküvi (60 adet)
Tepside Tiramisu tarifi nasıl yapılır?
- Peynir ve vanilya hariç tüm krema malzemelerini tencereye alıp karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra ocağı açın ve sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirin.
- Krema pişince soğumaya bırakın. Soğumuş kremanın içine peynir ve vanilyayı koyup 10-15 dakika mikserle çırpın.
- Islatma malzemelerini derin bir kapta karıştırın. Bisküvileri bu karşımda çok bekletmeden ters düz yapın, sırayla tepsiye dizin.
- Üzerine bir kat krema dökün. Tekrar bisküvi ıslatıp ikinci sıraya da bisküvi dizin.
- Tekrar üzerine kremayı dökün. İsterseniz en üst kat kremasını şanti torbasına alıp şekilli dökebilirsiniz.
- Hazırladığınız Tiramisuyu dolaba kaldırın. Tercihen bir gece ya da 8 saat bekletin. Servis etmeden önce çıkarıp üzerine kakao serpin. Afiyet olsun.
Tepside Tiramisu tarifinin püf noktası nedir?
Bisküvileri çok ıslatmamak ve buzdolabında çok bekletmek Tiramisunun püf noktasıdır.