Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tepside Talaş Böreği Tarifi

Tepside Talaş Böreği

Tepside Talaş Böreği Tarifi

Tepside Talaş Böreği tarifi: Tepside Talaş Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Tepside Talaş Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tepside Talaş Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram dana kontrfile (kuşbaşı doğranmış)
  • 1 adet soğan (piyazlık doğranmış)
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı garnitür
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 10 yaprak milföy hamuru
  • 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
  • 1 yemek kaşığı çörek otu (üzeri için)

Tepside Talaş Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • Isınmış olan geniş bir tavaya etleri ekleyin ce mühürleyin. Ardından üzerine doğranmış soğanı da ekleyin ve 2 dakika kadar soteleyin.
  • Sotelenmiş soğan ve etlerin üzerine su ekleyip, etler yumuşayana dek pişirin.
  • Yumuşamış olan etlerin üzerine garnitürü ilave edin.
  • Salçayı da ilave edip tekrar karıştırın.
  • Son olarak tereyağı ekleyip 2 dakika pişirin ve ocakta alın.
  • Küçük bir fırın tepsisine 5 adet milföy hamurunu birleşitrerek yerleştirin. Çatalla delikler açın. 
  • Hamurun üzerine pişirme kağıdı yerleştirip ağırlık yapması için dilediğiniz bir bakliyatı üzerine yerleştirin ve 190 derece fırında 10 dakika ön pişirme yapın.
  • Ön pişirmeden sonra bakliyatları ve pişirme kağıdını kaldırıp hazırladığınız etli harcı ekleyip, eşit olarak yayın.
  • Kalan milföy hamurlarını harcın üzerine yerleştirin ve hamurları birleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu yerleştirin ve 15 dakika daha fırına verin. Fırından çıkan talaş böreğini dilimleyip servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025