Tepside Talaş Böreği Tarifi
Tepside Talaş Böreği tarifi: Tepside Talaş Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Tepside Talaş Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 porsiyon
Tepside Talaş Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram  dana kontrfile (kuşbaşı doğranmış)
 - 1 adet  soğan (piyazlık doğranmış)
 - 1 su bardağı  su
 - 1 su bardağı  garnitür
 - 1,5 çay kaşığı  tuz
 - 1 çay kaşığı  karabiber
 - 1 çay kaşığı  pul biber
 - 1,5 yemek kaşığı  tereyağı
 - 10 yaprak  milföy hamuru
 - 1 adet  yumurta sarısı (üzeri için)
 - 1 yemek kaşığı  çörek otu (üzeri için)
 
Tepside Talaş Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Isınmış olan geniş bir tavaya etleri ekleyin ce mühürleyin. Ardından üzerine doğranmış soğanı da ekleyin ve 2 dakika kadar soteleyin.
 - Sotelenmiş soğan ve etlerin üzerine su ekleyip, etler yumuşayana dek pişirin.
 - Yumuşamış olan etlerin üzerine garnitürü ilave edin.
 - Salçayı da ilave edip tekrar karıştırın.
 - Son olarak tereyağı ekleyip 2 dakika pişirin ve ocakta alın.
 - Küçük bir fırın tepsisine 5 adet milföy hamurunu birleşitrerek yerleştirin. Çatalla delikler açın. 
 - Hamurun üzerine pişirme kağıdı yerleştirip ağırlık yapması için dilediğiniz bir bakliyatı üzerine yerleştirin ve 190 derece fırında 10 dakika ön pişirme yapın.
 - Ön pişirmeden sonra bakliyatları ve pişirme kağıdını kaldırıp hazırladığınız etli harcı ekleyip, eşit olarak yayın.
 - Kalan milföy hamurlarını harcın üzerine yerleştirin ve hamurları birleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu yerleştirin ve 15 dakika daha fırına verin. Fırından çıkan talaş böreğini dilimleyip servis edin.