Tepside Talaş Böreği Tarifi
Tepside Talaş Böreği tarifi: Tepside Talaş Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Tepside Talaş Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 porsiyon
Tepside Talaş Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram dana kontrfile (kuşbaşı doğranmış)
- 1 adet soğan (piyazlık doğranmış)
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı garnitür
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 10 yaprak milföy hamuru
- 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
- 1 yemek kaşığı çörek otu (üzeri için)
Tepside Talaş Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Isınmış olan geniş bir tavaya etleri ekleyin ce mühürleyin. Ardından üzerine doğranmış soğanı da ekleyin ve 2 dakika kadar soteleyin.
- Sotelenmiş soğan ve etlerin üzerine su ekleyip, etler yumuşayana dek pişirin.
- Yumuşamış olan etlerin üzerine garnitürü ilave edin.
- Salçayı da ilave edip tekrar karıştırın.
- Son olarak tereyağı ekleyip 2 dakika pişirin ve ocakta alın.
- Küçük bir fırın tepsisine 5 adet milföy hamurunu birleşitrerek yerleştirin. Çatalla delikler açın.
- Hamurun üzerine pişirme kağıdı yerleştirip ağırlık yapması için dilediğiniz bir bakliyatı üzerine yerleştirin ve 190 derece fırında 10 dakika ön pişirme yapın.
- Ön pişirmeden sonra bakliyatları ve pişirme kağıdını kaldırıp hazırladığınız etli harcı ekleyip, eşit olarak yayın.
- Kalan milföy hamurlarını harcın üzerine yerleştirin ve hamurları birleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu yerleştirin ve 15 dakika daha fırına verin. Fırından çıkan talaş böreğini dilimleyip servis edin.