Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tepside Pofuduk Poğaça Tarifi

Tepside Pofuduk Poğaça

Tepside Pofuduk Poğaça Tarifi

Tepside Pofuduk Poğaça tarifi: Tepside Pofuduk Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Tepside Pofuduk Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tepside Pofuduk Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta beyazı
  • 5,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 200 gram kaşar peyniri (küp doğranmış)

Üzeri İçin:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1,5 yemek kaşığı susam

Tepside Pofuduk Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir kasede ılık süt, maya ve şekeri karıştırın ve 5 dakika bekletin.
  • Üzerine ılık su, sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip güzelce karıştırın.
  • Son olarak un ve tuzunu ilave edip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun.
  • Hazırladığınız hamurun üzerini temiz bir bez ile örtüp oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.
  • Mayalanmış olan hamuru 20 eşit bezeye bölün.
  • Bezeleri yuvarlayıp elinizle yassılaştırın ve ortasına kaşar peyniri ekleyip top haline getirin.
  • Hazırladığınız poğaçaları pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Daha yumuşak ve dolgulu poğaçalar için 10-15 dakika da tepside mayalandırabilirsiniz. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin.
  • 185 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
  • Pofuduk poğaçalarınız hazır, afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025