Tepside Pofuduk Poğaça Tarifi
Tepside Pofuduk Poğaça tarifi: Tepside Pofuduk Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Tepside Pofuduk Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Tepside Pofuduk Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta beyazı
- 5,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tuz
- 200 gram kaşar peyniri (küp doğranmış)
Üzeri İçin:
- 2 adet yumurta sarısı
- 1,5 yemek kaşığı susam
Tepside Pofuduk Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir kasede ılık süt, maya ve şekeri karıştırın ve 5 dakika bekletin.
- Üzerine ılık su, sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip güzelce karıştırın.
- Son olarak un ve tuzunu ilave edip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun.
- Hazırladığınız hamurun üzerini temiz bir bez ile örtüp oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.
- Mayalanmış olan hamuru 20 eşit bezeye bölün.
- Bezeleri yuvarlayıp elinizle yassılaştırın ve ortasına kaşar peyniri ekleyip top haline getirin.
- Hazırladığınız poğaçaları pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Daha yumuşak ve dolgulu poğaçalar için 10-15 dakika da tepside mayalandırabilirsiniz. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin.
- 185 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
- Pofuduk poğaçalarınız hazır, afiyet olsun!