Tepside Patates Mantısı Tarifi
Tepside Patates Mantısı tarifi: Tepside Patates Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Tepside Patates Mantısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Tepside Patates Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Patates Harcı İçin:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6 adet rendelenmiş havuç
- 8 adet patates (haşlanmış, rendelenmiş)
- 2 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin:
- 2,5 su bardağı süzme yoğurt (arzuya göre sarımsaklı)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı sumak
Tepside Patates Mantısı tarifi nasıl yapılır?
- Patateslerin kabuklarını soyup geniş bir tencerede su ilavesiyle birlikte haşlayın. Haşlanan patatesleri rendeleyin.
- Havuçların kabuklarını soyup rendeleyin. Tavada sıvı yağı kızdırın ve rendelenmiş havuçları ilave edip yumuşayana dek kavurun.
- Yumuşayan havuçların üzerine patatesleri ilave edin. Tuzunu da ekleyip 2-3 dakika daha karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
- Borcama hazırladığınız patates karışımını dökün ve spatula yardımıyla üzerini düzeltin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Soğumuş olan patates karışımının üzerine süzme yoğurdunu ekleyin ve tekrar üzerini düzeltip buzdolabında 1 saat bekletin.
- Soğumuş olan patates mantısını dilimledikten sonra üzerlerine kuru nane, pul biber ve sumak serpiştirin.
- Bir tavada tereyağını kızdırın. Üzerine salçayı ekleyin ve kavurun.
- Tereyağlı salça karışımını servis etmeden önce patates mantısının üzerine dökün ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin. Afiyet olsun!