Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tepside Patates Mantısı Tarifi

Tepside Patates Mantısı

Tepside Patates Mantısı Tarifi

Tepside Patates Mantısı tarifi: Tepside Patates Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Tepside Patates Mantısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tepside Patates Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Patates Harcı İçin:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 adet rendelenmiş havuç
  • 8 adet patates (haşlanmış, rendelenmiş)
  • 2 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin:

  • 2,5 su bardağı süzme yoğurt (arzuya göre sarımsaklı)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı sumak

Tepside Patates Mantısı tarifi nasıl yapılır?

  • Patateslerin kabuklarını soyup geniş bir tencerede su ilavesiyle birlikte haşlayın. Haşlanan patatesleri rendeleyin.
  • Havuçların kabuklarını soyup rendeleyin. Tavada sıvı yağı kızdırın ve rendelenmiş havuçları ilave edip yumuşayana dek kavurun.
  • Yumuşayan havuçların üzerine patatesleri ilave edin. Tuzunu da ekleyip 2-3 dakika daha karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
  • Borcama hazırladığınız patates karışımını dökün ve spatula yardımıyla üzerini düzeltin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Soğumuş olan patates karışımının üzerine süzme yoğurdunu ekleyin ve tekrar üzerini düzeltip buzdolabında 1 saat bekletin.
  • Soğumuş olan patates mantısını dilimledikten sonra üzerlerine kuru nane, pul biber ve sumak serpiştirin.
  • Bir tavada tereyağını kızdırın. Üzerine salçayı ekleyin ve kavurun.
  • Tereyağlı salça karışımını servis etmeden önce patates mantısının üzerine dökün ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025