Tepside Lokanta Usulü İzmir Köfte Tarifi
Tepside Lokanta Usulü İzmir Köfte tarifi: Tepside Lokanta Usulü İzmir Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Tepside Lokanta Usulü İzmir Köfte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Tepside Lokanta Usulü İzmir Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram dana kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 adet yumurta
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 4 adet patates (elma dilimi doğranmış)
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1/4 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Tepside Lokanta Usulü İzmir Köfte tarifi nasıl yapılır?
- Kıymayı karıştırma kabına alın.
- Üzerine rendelenmiş soğan, sarımsak, galeta unu, yumurta ve baharatları ekleyip yoğurun. Yoğurduğunuz köfteye şekil verin ve yağda kızartın.
- Elma dilimi doğranmış patatesleri yağda kızartın. Tepsiye kızarttığınız patates ve köfteleri dizin. Üzerine domates ve biberleri ekleyin.
- Su, salça, yağ, kekik ve tuzu bir kapta karıştırın. Karışımı köftelerin üzerine dökün ve 175 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Ardından çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.