Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tepside Lokanta Usulü İzmir Köfte Tarifi

Tepside Lokanta Usulü İzmir Köfte

Tepside Lokanta Usulü İzmir Köfte Tarifi

Tepside Lokanta Usulü İzmir Köfte tarifi: Tepside Lokanta Usulü İzmir Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Tepside Lokanta Usulü İzmir Köfte nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tepside Lokanta Usulü İzmir Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 adet yumurta
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 4 adet patates (elma dilimi doğranmış)
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Tepside Lokanta Usulü İzmir Köfte tarifi nasıl yapılır?

  • Kıymayı karıştırma kabına alın.
  • Üzerine rendelenmiş soğan, sarımsak, galeta unu, yumurta ve baharatları ekleyip yoğurun. Yoğurduğunuz köfteye şekil verin ve yağda kızartın.
  • Elma dilimi doğranmış patatesleri yağda kızartın. Tepsiye kızarttığınız patates ve köfteleri dizin. Üzerine domates ve biberleri ekleyin.
  • Su, salça, yağ, kekik ve tuzu bir kapta karıştırın. Karışımı köftelerin üzerine dökün ve 175 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Ardından çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025