Tepside Kek Tarifi
Tepside Kek tarifi: Tepside Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Tepside Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Tepside Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 4-5 yemek kaşığı susam
- 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
Tepside Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları derin bir kaba kırın. Toz şekeri ekleyin ve köpürene kadar çırpın.
- Ardından rendelenmiş portakal kabuğu, süt ve yağı koyarak, çırpmaya devam edin.
- Kabartma tozu, karbonatı ve unu eleyerek ekleyin ve çırpın.
- Büyük veya orta boy bir borcamı yağlayın. İçerisine kek hamurunu dökün.
- Hamurun her yerine bolca susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 35 dakika kadar pişirin. Ardından kürdan kontrolü yaparak fırından alabilirsiniz. Afiyet olsun.
Tepside Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kekin çökmemesi için ilk 20 dakika fırının kapağını açmayın. 1 büyük tepsi 8 porsiyon olarak hesaplanmıştır.