Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tepside İçli Köfte Tarifi

Tepside İçli Köfte

Tepside İçli Köfte Tarifi

Tepside İçli Köfte tarifi: Tepside İçli Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Tepside İçli Köfte nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tepside İçli Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 1/2 su bardağı irmik
  • 2 adet küçük boy patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

İç harçı için:

  • 500 gram kıyma (orta yağlı)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 su bardağı antep fıstığı içi

Tepside İçli Köfte tarifi nasıl yapılır?

  • Patatesleri iyice yumuşayana kadar haşlayın.
  • Bulgurla irmiği derin bir kaseye alın ve üzerlerini biraz geçecek kadar sıcak su koyup kasenin üzerini kapatın.
  • Bu arada tereyağını bir tavaya alın üzerine yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin.
  • Soğanlar hafif yumuşayınca kıymayı ekleyin, kıyma iyice kavrulana kadar orta ateşte pişirmeye devam edin.
  • Kıyma kavrulunca, harcın içine fıstık ve baharatları ekleyip  2 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
  • İyice yumuşayana kadar haşladığınız patatesler, bulgurlu karışıma eklemek için soyun.
  • Demlenen irmik ve bulguru havalandırın ve hafif soğutun.
  • Tereyağ dışındaki diğer malzemeleri de üzerine ekleyip en az 10 dakika boyunca yoğurun.
  • Fırınınızı 200 derecede ısıtın.
  • Pişirme kabınızı hafif yağlayın.
  • Bulgurlu karışını 2 eşit parçaya bölün. İster 2 parça streç film arasında açarak 2 adet eşit hamur elde edin; isterseniz de elinizle incelterek, parça parça tepsiye yerleştirin.
  • İlk katı koyduktan sonra kıymalı harcın tamamını yayın ve 2. kat bulgurlu hamuru da üzerine serin.
  • Eritilmiş tereyağı da üzerine gezdirip tepsiyi fırına verin.
  • Üzeri kıtırlaşana kadar 30 dakika kadar pişirin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025