Tepside İçli Köfte Tarifi
Tepside İçli Köfte tarifi: Tepside İçli Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Tepside İçli Köfte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Tepside İçli Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı köftelik ince bulgur
- 1/2 su bardağı irmik
- 2 adet küçük boy patates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
İç harçı için:
- 500 gram kıyma (orta yağlı)
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 adet orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 su bardağı antep fıstığı içi
Tepside İçli Köfte tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri iyice yumuşayana kadar haşlayın.
- Bulgurla irmiği derin bir kaseye alın ve üzerlerini biraz geçecek kadar sıcak su koyup kasenin üzerini kapatın.
- Bu arada tereyağını bir tavaya alın üzerine yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin.
- Soğanlar hafif yumuşayınca kıymayı ekleyin, kıyma iyice kavrulana kadar orta ateşte pişirmeye devam edin.
- Kıyma kavrulunca, harcın içine fıstık ve baharatları ekleyip 2 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
- İyice yumuşayana kadar haşladığınız patatesler, bulgurlu karışıma eklemek için soyun.
- Demlenen irmik ve bulguru havalandırın ve hafif soğutun.
- Tereyağ dışındaki diğer malzemeleri de üzerine ekleyip en az 10 dakika boyunca yoğurun.
- Fırınınızı 200 derecede ısıtın.
- Pişirme kabınızı hafif yağlayın.
- Bulgurlu karışını 2 eşit parçaya bölün. İster 2 parça streç film arasında açarak 2 adet eşit hamur elde edin; isterseniz de elinizle incelterek, parça parça tepsiye yerleştirin.
- İlk katı koyduktan sonra kıymalı harcın tamamını yayın ve 2. kat bulgurlu hamuru da üzerine serin.
- Eritilmiş tereyağı da üzerine gezdirip tepsiyi fırına verin.
- Üzeri kıtırlaşana kadar 30 dakika kadar pişirin.