Tepside İçli Köfte Tarifi
Tepside İçli Köfte tarifi: Tepside İçli Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Tepside İçli Köfte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Tepside İçli Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı irmik
- 2 su bardağı ince bulgur
- 3 su bardağı kaynar su
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
İçi için:
- 400 gram kıyma
- 2 adet orta boy soğan
- 1 su bardağı ceviz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Tepside İçli Köfte tarifi nasıl yapılır?
- İrmik ve bulgurun üstüne kaynar suyu döküp karıştırın. Tamamen çekinceye ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekleyin.
- Yumurta, domates ve biber salçalarını, tuz ve karabiberi ekleyip tamamen karışıncaya kadar yoğurun.
- İçi için soğanları ince ince doğrayın ya da rondodan geçirin.
- Bir tavada, soğanları ve zeytinyağını ekleyip 2-3 dakika kavurun.
- Üzerine kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekinceye kadar orta-yüksek ateşte sürekli karıştırarak kavurun.
- Kıymaların rengi değiştiğinde tuz ve karabiber ekleyin.
- Kıymalar piştiğinde dövülmüş ya da rondodan geçirilmiş cevizleri ekleyin.
- Büyük bir borcama hamurun yarısını döküp yayın. Üstüne kıyma karışımını da döküp yayın. En üst kata da kalan hamuru ekleyip kıymanın üstünü kaplayın.
- 200 derece önceden ısıtılmış alt-üst ayarlı fırında, üstü kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
- Daha çıtır bir üst katman istiyorsanız, yemek fırına girmeden hemen önce üstüne 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin. Afiyet olsun.