Tepside Biberli Ekmek Tarifi
Tepside Biberli Ekmek tarifi: Tepside Biberli Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Tepside Biberli Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Tepside Biberli Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 150 ml. zeytinyağı
- 4,5 su bardağı un
Sosu İçin:
- 1 adet soğan (küçük küpler halinde doğranmış)
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Tepside Biberli Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kasede maya, şeker, ılık süt ve suyu karıştırın. Üzerine zeytinyağını ekleyin.
- Karışıma unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız hamurun üzerini temiz bir bez veya streç film ile kapatıp oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.
- Hamur mayalanırken ayrı bir kasede doğranmış soğan, biber salçası, domates salçası, pul biber, karabiber, kekik, kimyon, susam ve zeytinyağını karıştırın. Hamur mayalanana dek kenarda bekletin.
- Mayalanmış olan hamuru un serpiştirdiğiniz tezgahta pişireceğiniz tepsi büyüklüğünde açın.
- Açtığınız hamuru yağladığınız tepsiye yayın, parmaklarınızla kenarları düzeltin. Tabana çatal ile delikler açın.
- Salçalı sosu hamurun üzerine yayın. 180 derece fırında kontrollü olarak, yaklaşık 20- 25 dakika pişirin.
- İlk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyip servis edin. Afiyet olsun!