Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tepside Biberli Ekmek Tarifi

Tepside Biberli Ekmek

Tepside Biberli Ekmek Tarifi

Tepside Biberli Ekmek tarifi: Tepside Biberli Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Tepside Biberli Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tepside Biberli Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 150 ml. zeytinyağı
  • 4,5 su bardağı un

Sosu İçin:

  • 1 adet soğan (küçük küpler halinde doğranmış)
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Tepside Biberli Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kasede maya, şeker, ılık süt ve suyu karıştırın. Üzerine zeytinyağını ekleyin.
  • Karışıma unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hazırladığınız hamurun üzerini temiz bir bez veya streç film ile kapatıp oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.
  • Hamur mayalanırken ayrı bir kasede doğranmış soğan, biber salçası, domates salçası, pul biber, karabiber, kekik, kimyon, susam ve zeytinyağını karıştırın. Hamur mayalanana dek kenarda bekletin.
  • Mayalanmış olan hamuru un serpiştirdiğiniz tezgahta pişireceğiniz tepsi büyüklüğünde açın.
  • Açtığınız hamuru yağladığınız tepsiye yayın, parmaklarınızla kenarları düzeltin. Tabana çatal ile delikler açın.
  • Salçalı sosu hamurun üzerine yayın. 180 derece fırında kontrollü olarak, yaklaşık 20- 25 dakika pişirin.
  • İlk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyip servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025