Tepside Bezelyeli Patatesli Tavuk Tarifi
Tepside Bezelyeli Patatesli Tavuk tarifi: Tepside Bezelyeli Patatesli Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Tepside Bezelyeli Patatesli Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tepside Bezelyeli Patatesli Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet tavuk but
- 3 adet patates
- 1 baş sarımsak
- 1 kase bezelye
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tepside Bezelyeli Patatesli Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri dilimleyin ve hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine dizin.
- Zeytinyağı ve baharatları bir kasede karıştırıp, tavukları bu karışımla ovun. Ovduğunuz tavukları patateslerin üstüne dizin.
- Üstlerine bezelye serpin.
- Bir baş sarımsağı temizleyip, bıçakla hafifçe ezdikten sonra üstüne serpiştirin.Üstünü yağlı kağıt ile kaplayın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
- Sonra fırından alın, üstünden kağıdı alın ve bir kasede karıştırdığınız salça, su ve yağı bir fırça yardımı ile üstlerine sürüp, 10 dakika daha pişmeye bırakın. Ardından fırından alın ve sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!
Tepside Bezelyeli Patatesli Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
Üzerlerinin daha çok kızarması için fırından almadan 10 dakika önce üzerini açıp kızartabilirsiniz.