Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tepsi Mantısı Tarifi

Tepsi Mantısı

Tepsi Mantısı Tarifi

Tepsi Mantısı tarifi: Tepsi Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Tepsi Mantısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tepsi Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 125 ml. su
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz

Kıyma Harcı İçin:

  • 180 gram dana kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Sosu İçin:

  • 100 gram Tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 su bardağı kemik suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin:

  • 3 yemek kaşığı Süzme Yoğurt

Tepsi Mantısı tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru hazırlamak için; geniş bir kasede un, yumurta, su ve tuzu karıştırın.  Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun.
  • Hamuru toparlayın ve üzerine un serpiştirip, hava almayacak şekilde üzerini örtüp oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.
  • Kıyma harcını hazırlamak için; bir kasede kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi karıştırın.
  • Dinlenmiş olan hamuru un serpilmiş tezgaha alın ve 2 eşit beze olacak şekilde ikiye bölün. Bezelerden birini tekrar hava almayacak şekilde kenara alın ve diğer hamuru 0,3 cm inceliğinde merdane yardımıyla açın. Ara ara un serpiştirerek merdaneye yapışmasını önleyebilirsiniz.
  • Açtığınız hamuru bıçakla eşit kareler olacak şekilde kesin.
  • Kıyma harcından yarımşar çay kaşığı miktarında kare hamur parçalarının ortasına paylaştırın.
  • Kare hamurların orta kısımda kıymanın gözükeceği şekilde, hamurun her iki kenarından tutarak uçları birbirine bastırın. Diğer hamura da aynı işlemleri uygulayın.
  • Yağlanmış fırın kabına hazırladığınız mantıları teker teker, aynı yönde olacak şekilde verev dizin. Tüm tepsiyi bu şekilde tamamlayıp 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
  • Bu sırada üzerine dökeceğimiz sosu hazırlayalım. Ocakta Sütaş tereyağını eritin.
  • Üzerine biber salçasını ilave edip 1 dakika kavurun. Üzerine kemik suyunu ekleyip bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.
  • Fırınlamış olduğunuz tepsi mantısını fırından çıkarın ve hazırladığınız tereyağlı sosu üzerine gezdirip 15 dakika daha pişirin.
  • Hazırladığınız tepsi mantısının üzerine Sütaş süzme yoğurt ekleyip, kuru naneyle süsleyin ve afiyetle tüketin!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025