Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tepsi Mantısı Tarifi

Tepsi Mantısı

Tepsi Mantısı Tarifi

Tepsi Mantısı tarifi: Tepsi Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Tepsi Mantısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tepsi Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 2 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 çimdik tuz

Harç İçin:

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Sos İçin:

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1,5 su bardağı su

Tepsi Mantısı tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru iyice yoğurup 15 dakika dinlendirelim.
  • Kıyma, ince kıyılmış soğan, tuz karabiber ve yap karıştırılıp harç hazırlanır.
  • 1 kaşık un serilip hamur ince açılır ve kurumadan 2 parmak boy ve eninde kesilir.
  • 1 kaşık zeytin yağı ile 1 kaşık domates püresi sarımsak tozu ile kızdırılır ve üzerine 1 kaşık biber salçasıyla 1,5 bardak su kaynatılır.
  • Üzerine yoğurt ve yağ ile servis edilir. Afiyet olsun.

Tepsi Mantısı tarifinin püf noktası nedir?

Dizilirken domates sosunun altlara temas edebileceği alan bırakılması ve tepsinin hafif yağlanması pişimi kolaylaştıracaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025