Tepsi Mantısı Tarifi
Tepsi Mantısı tarifi: Tepsi Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Tepsi Mantısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tepsi Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 2 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı su
- 1 çimdik tuz
Harç İçin:
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1,5 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Sos İçin:
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 yemek kaşığı domates püresi
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1,5 su bardağı su
Tepsi Mantısı tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru iyice yoğurup 15 dakika dinlendirelim.
- Kıyma, ince kıyılmış soğan, tuz karabiber ve yap karıştırılıp harç hazırlanır.
- 1 kaşık un serilip hamur ince açılır ve kurumadan 2 parmak boy ve eninde kesilir.
- 1 kaşık zeytin yağı ile 1 kaşık domates püresi sarımsak tozu ile kızdırılır ve üzerine 1 kaşık biber salçasıyla 1,5 bardak su kaynatılır.
- Üzerine yoğurt ve yağ ile servis edilir. Afiyet olsun.
Tepsi Mantısı tarifinin püf noktası nedir?
Dizilirken domates sosunun altlara temas edebileceği alan bırakılması ve tepsinin hafif yağlanması pişimi kolaylaştıracaktır.