Tepsi Kebabı Tarifi
Tepsi Kebabı tarifi: Tepsi Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Tepsi Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tepsi Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram az yağlı dana kıyma
- 2 adet orta boy çarliston biber
- 2 adet orta boy kapya biber
- 1/2 adet büyük boy domates
- 1 diş sarımsak
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
Süslemesi için:
- 1 adet küçük boy domates
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tepsi Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız çarliston ve kapya biberleri küçük parçalar halinde doğrayın.
- Maydanoz ve sarımsağı incecik kıyın. Domatesi kabuğunu soyduktan sonra dilimleyin. Doğramış olduğunuz tüm malzemeyi zırhla kıyarak inceltin.
- Az yağlı dana kıyması, tuz, kimyon ve karabiber kattığınız zırhla kıyılmış malzemeleri karıştırarak elle yoğurun.
- Hazırladığınız kebap harcını orta boy bir tepsiye bastırarak yayın.
- Yeşil biber ve domatesin uç kısımlarını aldıktan sonra dört eşit parçaya bölün. Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı dörde kesin.
- Hazırladığınız tepsi kebabının üzerine kuru soğan, domates ve yeşil biber dilimlerini yerleştirin.
- Domates salçası, su ve zeytinyağını küçük bir kapta karıştırdıktan sonra kebabın üzerine gezdirin.
- Kebabı, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirdikten sonra sıcak sıcak dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın.
Tepsi Kebabı tarifinin püf noktası nedir?
Pişirme işlemi sonrasında kebabın çok fazla küçülmemesi için az yağlı dana etinden çekilmiş kıyma kullanmaya dikkat edin, ekstra yağ ilave etmeyin.