Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tepsi Kebabı Tarifi

Tepsi Kebabı

Tepsi Kebabı Tarifi

Tepsi Kebabı tarifi: Tepsi Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Tepsi Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tepsi Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram az yağlı kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet sivri biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

Üzeri İçin:

  • 2 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet kapya biber
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı biber salçası

Tepsi Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Soğan, sarımsak ve biberimizi ufak ufak doğrayalım. Geniş bir kaba kıymayı alıp doğradığımız malzemelerle iyice yoğuralım.
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip, baharatlarını ilave edelim. Köfte harcımız en az 1 saat dinlendirelim.
  • Köfte harcımızı tepsiye alalım. Elimizle bastırarak tepsiye yayalım.
  • Tereyağımızı eritip üzerine dökelim. Salçayı kaseye alıp içine 1,5 su bardağına yakın sıcak su döküp karıştıralım. Köftemizin üzerine dökelim.
  • En son üzerine sebzeleri dilediğiniz boyutlarda keserek, dizin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20-15 dakika pişirelim. Piştiğine emin olduktan sonra fırından alalım. Afiyet olsun.

Tepsi Kebabı tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz köfte harcını dinlendirmeye de bilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025