Tepsi Kebabı Tarifi
Tepsi Kebabı tarifi: Tepsi Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Tepsi Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tepsi Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram az yağlı kıyma
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet sivri biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
Üzeri İçin:
- 2 adet domates
- 3 adet sivri biber
- 2 adet kapya biber
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı biber salçası
Tepsi Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Soğan, sarımsak ve biberimizi ufak ufak doğrayalım. Geniş bir kaba kıymayı alıp doğradığımız malzemelerle iyice yoğuralım.
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip, baharatlarını ilave edelim. Köfte harcımız en az 1 saat dinlendirelim.
- Köfte harcımızı tepsiye alalım. Elimizle bastırarak tepsiye yayalım.
- Tereyağımızı eritip üzerine dökelim. Salçayı kaseye alıp içine 1,5 su bardağına yakın sıcak su döküp karıştıralım. Köftemizin üzerine dökelim.
- En son üzerine sebzeleri dilediğiniz boyutlarda keserek, dizin.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20-15 dakika pişirelim. Piştiğine emin olduktan sonra fırından alalım. Afiyet olsun.
Tepsi Kebabı tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz köfte harcını dinlendirmeye de bilirsiniz.