Tepsi Kebabı Tarifi
Tepsi Kebabı tarifi: Tepsi Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Tepsi Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Tepsi Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram kıyma (arzuya göre dana/kuzu karışık)
- 1 adet soğan (ince kıyılmış)
- 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 2 adet sivri biber (ince kıyılmış)
- 3 diş sarımsak (dövülmüş)
- 1/2 tatlı kaşığı kimyon
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber
- 1/2 tatlı kaşığı pul biber
- 4 yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş)
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı su (biber salçasını sulandırmak için)
- 1 adet domates (üzeri için)
- 1 adet biber (üzeri için)
- 1 adet kırmızı biber (üzeri için)
Tepsi Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Bir kapta veya pişireceğiniz tepside kıyma, soğan, maydanoz, sivri biber, sarımsak, kimyon, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırıp iyice yoğurun.
- Malzemeler birbirine iyice karışınca, yuvarlak bir fırın tepsisine kıymalı karışımı iyice yayın ve ellerinizle üzerine bastırarak düzleştirin.
- Bıçak yardımıyla 8 dilim olacak şekilde dilimleyin.Eritilmiş tereyağını kebabın üzerine dökün ve fırça yardımıyla her yerine gelecek şekilde yayın.
- Biber salçası ile suyu karıştırın ve karışımı üzerine dökün.
- Boydan ikiye böldüğünüz biberleri ve dilimlediğiniz domatesleri üzerine güzelce dizin.
- 190 derece fırında 40 dakika pişirin ve sıcak servis edin.Afiyetler olsun!