Tepsi Kebabı Tarifi
Tepsi Kebabı tarifi: Tepsi Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Tepsi Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tepsi Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 400 gram kıyma
- 2 adet patates
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet domates
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam kırmızı toz biber
- 1 tutam pul biber
- 1 tutam kimyon
Tepsi Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Tüm sebzeleri küp şeklinde minik minik doğrayalım.
- Bütün kapta malzemeyi bir kapta güzelce harmanlayıp, orta boy borcama elimizle bastırarak yayıyoruz.
- Üzerine suda ıslatıp elimizle buruşturduğumuz yağlı kağıdı üzerine koyuyoruz.
- 200 derece alt üst ısıtıcı ayarında 45 dakika pişiriyoruz.
- 30 dakikadan sonra üzerindeki yağlı kağıdı alıp, 1 çay bardağı suyun içine 1 tatlı kaşığı domates salçası eklediğimiz salçalı suyu üzerine gezdiriyoruz.
- 15 dakika da bu şekilde pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tepsi Kebabı tarifinin püf noktası nedir?
Sebzelerin büyüklüğüne ve pişirirken sosun her tarafa geldiğine özen gösteriniz.