Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tepsi Kebabı Tarifi

Tepsi Kebabı

Tepsi Kebabı Tarifi

Tepsi Kebabı tarifi: Tepsi Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Tepsi Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tepsi Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 400 gram kıyma
  • 2 adet patates
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet domates
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam kırmızı toz biber
  • 1 tutam pul biber
  • 1 tutam kimyon

Tepsi Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm sebzeleri küp şeklinde minik minik doğrayalım.
  • Bütün kapta malzemeyi bir kapta güzelce harmanlayıp, orta boy borcama elimizle bastırarak yayıyoruz.
  • Üzerine suda ıslatıp elimizle buruşturduğumuz yağlı kağıdı üzerine koyuyoruz.
  • 200 derece alt üst ısıtıcı ayarında 45 dakika pişiriyoruz.
  • 30 dakikadan sonra üzerindeki yağlı kağıdı alıp, 1 çay bardağı suyun içine 1 tatlı kaşığı domates salçası eklediğimiz salçalı suyu üzerine gezdiriyoruz.
  • 15 dakika da bu şekilde pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tepsi Kebabı tarifinin püf noktası nedir?

Sebzelerin büyüklüğüne ve pişirirken sosun her tarafa geldiğine özen gösteriniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025