Tepsi Çöreği Tarifi
Tepsi Çöreği tarifi: Tepsi Çöreği için gerekli malzemeler nelerdir? Tepsi Çöreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Tepsi Çöreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
Sosu için:
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
Üzeri için:
- 100 gram ezine peyniri
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
Tepsi Çöreği tarifi nasıl yapılır?
- Süt, yoğurt, yağ, kabartma tozu, toz maya, şeker ve tuzu derince bir kapta güzelce karıştırın.
- Ardından unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun ve ele yapışan bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız hamurun üstünü örtün ve mayalanması için bir kenarda 20 dakika kadar bekletin.
- Hamur beklerken sosu için gerekli olan yoğurt ve yumurtayı bir kapta çırpın.Mayalanmış olan hamuru yağlanmış bir fırın kabına ellerinizle hafife bastırarak yaydırın. Üstüne hazırladığınız yoğurtlu yumurtalı karışımı sürün.
- Üstüne de peyniri serpip çörek otunu serpiştirin ve bu şekilde bir 10 dakika daha mayalanmaya bırakın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 20 dakika pişirin ve fırından alır almaz üstüne bir bez örtüp sarın. Böylece üstü kurumayacak ve daha yumuşak olacak.Bu şekilde de 10 dakika kadar beklettikten sonra dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!
Tepsi Çöreği tarifinin püf noktası nedir?
Zeytinyağı yerine sıvı yağ da kullanabilirsiniz. Ezine peyniri yerine sevdiğiniz bir başka peynir çeşidini de kullanabilirsiniz.