Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tencerede Limonlu Revani Tarifi

Tencerede Limonlu Revani

Tencerede Limonlu Revani Tarifi

Tencerede Limonlu Revani tarifi: Tencerede Limonlu Revani için gerekli malzemeler nelerdir? Tencerede Limonlu Revani nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tencerede Limonlu Revani yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 0,5 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

Şerberi için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu

Tencerede Limonlu Revani tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtaları ve toz şekeri derin bir kabın içinde mikser yardımıyla yaklaşık 4 dakika boyunca çırpın.
  • Ardından kek için gerekli olan diğer malzemeleri ekleyin ve güzelce karıştırın.
  • 26 cm'lik yapışmaz tabanlı bir tencerenin dibine yağlı kağıt koyun ve hazırladığınız kek karışımını tencereye boşaltın. Kapağını kapatın. Eğer varsa tencerenin kapağındaki hava deliğini bir peçete yardımıyla kapatın.
  • Tencereyi orta ateşe alın ve 20 dakika orta ateşte, 20 dakika da kısık ateşte olmak üzere 40 dakika boyunca pişmeye bırakın.
  • Kek pişerken şerbetini hazırlayın. Şerbet için gerekli olan suyu ve şekeri ayrı bir tencereye alın ve bir tahta kaşık yardımıyla karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
  • Ardından ocağın altını açın ve kaynamaya bırakın. Şerbet kaynamaya başlayınca altını kısın ve limon suyunu ilave edin. Yaklaşık 10 dakika da bu şekilde kaynatın ve altını kapatın.
  • Pişen keki tencereden ters yüz ederek yüksek kenarlı bir tepsiye alın. Üstüne şerbeti henüz sıcakken boşaltın ve kek şerbeti tamamen çekene dek bekleyin.
  • Kek şerbeti tamamen çekip soğuduğunda bir servis tabağına alın. Üstünü limon dilimleri ve Hindistan cevizi ile süsleyip dilimleyerek servis edin.

Tencerede Limonlu Revani tarifinin püf noktası nedir?

Pişireceğiniz tencerenin dibine yağlı kağıt sermeniz, piştikten sonra revaniyi tencereden kolayca çıkartmanızı sağlayacaktır. Tencerenin kapağında hava deliği varsa o deliği bir peçete ile kapatmalısınız ki hava almadan pişebilsin. Bu tarifte kek de şerbet de sıcak olmalıdır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025