Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tencerede Ekmek Tarifi

Tencerede Ekmek

Tencerede Ekmek Tarifi

Tencerede Ekmek tarifi: Tencerede Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Tencerede Ekmek nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tencerede Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 su bardağı un
  • 1/2 paket maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı ılık su

Tencerede Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm malzemeleri karıştırıp hamuru hazırlayalım. Hamuru yoğurup 1 saat mayalandıralım.
  • Mayalanan hamuru tezgahta birkaç dakika elimizle açıp ekmek şeklini verelim ve tencereye un serpip hamuru koyalım.
  • Tencerede yarım saat kadar daha bekletip tekrar mayalandıralım.
  • 200 derece ısıda tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika kapağı açıp 200 derece ısıda yaklaşık 30 dakika  iyice kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Tencerede Ekmek tarifinin püf noktası nedir?

Bardak ölçüsü 200 veya 250 ml olabilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Tencerede Ekmek ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021