Tencerede Çikolatalı Kek Tarifi
Tencerede Çikolatalı Kek tarifi: Tencerede Çikolatalı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Tencerede Çikolatalı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tencerede Çikolatalı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1,5 - 2 su bardağı un
Pişirmek için:
Tencerede Çikolatalı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kabın içerisine yumurtaları kırın. Üzerine toz şekeri ilave ederek güzelce çırpın.
- Ardından yoğurt, sıvı yağ, vanilya, portakal kabuğu rendesi ve eritilmiş tereyağını ilave edin, karıştırın.
- Üzerine un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve spatula yardımıyla güzelce karıştırırak malzemeleri yedirin.
- Yağlanmış unlanmış kek kalıbının içerisine hazırladığınız kek harcını aktarın.
- Derin bir tencerenin dibine suyu ilave edin. Kek kalıbını içine oturtun. Suyun çok yüksek olmamasına özen gösterin ve üst kısmını bir bezle sarın.
- Ardından tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte kapağı kapalı bir biçimde ortalama 30-40 dakika kadar pişirin.
- Tencerenin içinden çıkarıp oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
- Ardından ters çevirerek servis tabağına aktarın ve üzerine çikolata sosu gezdirin. Dilimleyerek servis edin.
Tencerede Çikolatalı Kek tarifinin püf noktası nedir?
Tencerenin derin olmasına ve suyun kekin yüzeyini çok aşacak bir biçimde olmamasına özellikle özen gösterin. Kek kalıbın en fazla yarısına gelecek şekilde su ilave edin. Kek harcı biraz cıvık kıvamlı olacaktır. Bu nedenle ekstra un ilave etmemeye dikkat edin.
Tencerede Çikolatalı Kek tarifi için servis önerisi
Dilerseniz bitter çikolata yerine sütlü ya da beyaz çikolata gezdirebilir ya da hazır çikolata sosu da kullanabilirsiniz.