Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tempura Tarifi

Tempura

Tempura Tarifi

Tempura tarifi: Tempura için gerekli malzemeler nelerdir? Tempura nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tempura yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tempura Harcı İçin:

  • 2 su bardağı buğday nişastası
  • 1 çay bardağı un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 2 şişe soda (soğuk, 400ml.)

Kızartmak İçin:

  • 2,5 su bardağı ayçiçek yağı

Tempura tarifi nasıl yapılır?

  • Buğday nişastası, un ve tuzu derin ve çukur bir kapta karıştırın.
  • Yumurtayı çırpıp kuru malzemelerin içerisine ekleyin.
  • Karıştırma kasesini içi buz dolu bir kabın içerisine oturtun.
  • Soğuk sodayı unlu karışımın içerisine yavaş yavaş ekleyin ve sürekli olarak karıştırın.
  • Tempura hamurunuz ile kaplayacağınız malzemeyi hamurun içerisine batırın. Eğer hafif akışkan ama kullandığınız malzemeyi tamamen kaplayan bir yoğunlukta ise tempura hamurunuz hazır demektir.
  • Kızgın yağda tempura unu ile kaplı malzemelerinizi kızartıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Tempura tarifinin püf noktası nedir?

Eğer tempura hamurunuz fazla sulu ise biraz daha unlu karışımdan ekleyebilir, yoğun bir kıvamda ise soda ile seyreltebilirsiniz. Hamur harcının soğuk olması çok önemli. Çok soğuk olan hamur harcı kızgın yağa girince çıtır çıtır kızarıyor ve yağ çekmiyor.

Tempura tarifi için servis önerisi

Bu hamur harcı ile kaplanıp pişirilen patlıcan, kabak, mantar ve jumbo boy karidesler çok lezzetli oluyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025