Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Telli Baba Tatlısı Tarifi

Telli Baba Tatlısı

Telli Baba Tatlısı Tarifi

Telli Baba Tatlısı tarifi: Telli Baba Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Telli Baba Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Telli Baba Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 4,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilin

İç dolgusu için:

  • 50 gram kadayıf
  • 1 su bardağı ceviz içi (iri parçalanmış)
  • 1 çay kaşığı tarçın

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 4-5 damla limon suyu

Üzeri için:

  • 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
  • 2 yemek kaşığı toz antep fıstığı

Telli Baba Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri bir kaba alın ve ele yapışmayan ama oldukça yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun.
  • Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizde yuvarlayın.
  • Avucunuzun içinde bastırarak hamuru düzleştirin ve ortasına biraz çiğ kadayıf, biraz ceviz içi ve biraz toz tarçın serperek hamurun tüm kenarları ortada buluşturup kapatın.
  • Pişirme kağıdı serdiğiniz bir fırın tepsisine kapadığınız kısmı aşağıya gelecek şekilde yerleştirin. Bu şekilde içi ceviz, çiğ kadayıf ve tarçınla dolu minik kurabiyeler şeklinde olacak.
  • Tüm hamuru aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine yan yana dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana dek 20-25 dakika pişirin.
  • Tatlılar pişerken, şerbetini hazırlayın; şerbet için gerekli olan su ve şekeri bir tencereye alın ve şeker eriyene dek karıştırarak pişirin.
  • Ardından kaynamaya başlayınca 10 dakika kaynatın ve limon suyunu ilave edin. 2-3 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
  • Tatlılar fırından çıkar çıkmaz, sıcak şerbeti üstlerine dökün ve tatlıları ara ara ters düz çevirerek tüm şerbeti çekene dek bekletin.
  • Tatlılar şerbeti çekip, soğuduktan sonra, genişçe bir tabağa kavrulmuş kadayıfı serpin ve her bir tatlıyı tabağın içinde gezdirerek kadayıfa bulayın.
  • Kadayıfla kapladığınız tatlıları servis tabağına alın, toz Antep fıstığıyla süsleyerek servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025