Tel Tel Gözleme Tarifi
Tel Tel Gözleme tarifi: Tel Tel Gözleme için gerekli malzemeler nelerdir? Tel Tel Gözleme nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Tel Tel Gözleme yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 5 -5,5 su bardağı un
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1,5 çay bardağı ılık süt
- 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için:
Katlarını yağlamak için:
Tel Tel Gözleme tarifi nasıl yapılır?
- Ilık süt ve ılık suyu kabın içerisine alın. Üzerine azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın. Bu sırada tuzu da ekleyin.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Ardından bu hamurdan orta büyüklükte bezeler elde ediyoruz.
- Bezeleri hafif unlu tezgahın üzerinde büyük bir yemek tabağı boyutlarında açıyoruz.
- Bir adet açtığınız bezenin üzerini güzelce yağlayın. Üzerine bir beze daha koyup yeniden yağlayın. Üzerine bir beze daha koyup yeniden yağlayın.
- Tüm hamurlara bu işlemi uygulayın. 3'er 3'er üst üste gelecek şekilde yufkalar hazırlayın. Aralarını da mutlaka yağlayın.
- Ardından üst üste koyduğunuz bezeleri rulo şeklinde sarın. Oklava yardımıyla ince bir şekilde açın.
- Üzerine bolca peynir serpin. Bir ucundan diğer ucuna doğru katlayın. Tava büyüklüğünde dikdörtgen ya da yuvarlak şekilde kesin.
- Yağlanmış ve yüksek ateşte ısıtılmış tavada elde ettiğiniz gözlemeleri arkalı önlü bir şekilde pişirin. Çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!
Tel Tel Gözleme tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz pişirme aşamasında tereyağı ilave edebilirsiniz.