Tel Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası Tarifi
Tel Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası tarifi: Tel Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Tel Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
18 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tel Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 su bardağı tavuk suyu
- 4 çorba kaşığı tavuk but eti
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1.5 çay bardağı tel şehriye
- 1 su bardağı maydanoz yaprağı
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 2 adet limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Tel Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle kuru soğanı minik doğrayın ve tencereye aldığınız zeytinyağına ilave ederek şeffaf hal alana kadar kızartmadan kavurun.
- Tavuk suyunu, didiklenmiş tavuk etini, tuzu ilave edin ve kaynamaya başlayınca tel şehriyeyi bir süre sonrada limon suyunu ilave edin.
- Çorbanın suyu limon eklenmesiyle beyazlaşacaktır. Çok normaldir ve istenen bir sonuçtur.
- Şehriye pişip, çorbayı ocaktan almaya yakın kıydığınız maydanozu ilave edin bir taşım daha kaynadıktan sonra sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Tel Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Maydanozun diri kalması açısından çorbayı ocaktan almaya yakın ilave edin.
Tel Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası tarifi için servis önerisi
Üzerine karabiber serperek lezzetini artırabilirsiniz.