Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı tarifi: Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 büyük su bardağı bulgur
- 1 su bardağı tel şehriye
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 dal dereotu (arzuya göre)
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Öncellikle tereyağı ve zeytinyağını tenceremize alıyoruz ve erimeye bırakıyoruz.
- Sonra koyduğunuz tel şehriyeleri aynı pirinç pilavındaki gibi kavuruyoruz.
- Ardından ölçülerine göre salçamızı da ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Sonra bulguru da ekleyip güzelce kavuruyoruz.
- Sonra sıcak suyu, tuzunu ve tavuk suyu bulyonu da ekleyip bir kere karıştırıp, kapağını kapatıyoruz. Ocağı kısık ateşe alıp pişmesini bekliyoruz.
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı tarifinin püf noktası nedir?
Bulgurları güzelce kavurmak pilavın tane tane olmasını sağlar.
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı tarifi için servis önerisi
Ben dereotunu görselliğe hoşluk katsın diye kullandım tabii ki arzuya bağlı bir şey.