Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı tarifi: Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı bulgur
  • 2 çay bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 su bardağı kaynar su
  • 1 adet bulyon
  • 1 tutam tuz

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tencereye yağları alın ve tel şehriyeyi, rengi değişene dek kavurun.
  • Ardından yıkadığınız bulgurları da ekleyin ve 4 dakika kadar da bu şekilde kavurmaya devam edin.
  • Salçayı da ekleyip kokusu çıkana dek kavurun. Kaynar su, tuz ve tavuk bulyonu ekleyin.
  • Bulyon eridikten sonra ocağın altını kısın ve tencerenin kapağını kapadıktan sonra pilav suyunu çekene dek yaklaşık 7 dakika pişirin.
  • Pilav suyunu çekince üstüne temiz bir mutfak bezi ya da kağıt havlu serin ve demlenmeye bırakın. Ardından da sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı tarifinin püf noktası nedir?

Tavuk bulyon yerine tavuk suyu da kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025