Tel Kadayıflı Muhallebi Tarifi
Tel Kadayıflı Muhallebi tarifi: Tel Kadayıflı Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Tel Kadayıflı Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tel Kadayıflı Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram tel kadayıf
- 3 su bardağı süt
- 1/2 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 2 yemek kaşığı toz krem şanti
- 1 paket vanilya
Tel Kadayıflı Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Tel kadayıfları kuru bir tavaya alıp ince ateşte kavuralım. Soğuması için bir kenarda bekletelim.
- Muhallebi için süt, şeker, un, nişastayı bir tencereye alıp sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirelim.
- Ocaktan alıp içine tereyağ vanilya, Hindistan cevizi ve toz krem şantiyi ekleyip çırpalım.
- Kaselerin taban kısmına kavrulmuş tel kadayıftan 1-2 kaşık ekleyelim. Üzerine muhallebiden 1-2 kaşık dökelim.
- Üst kısmını örtecek şekilde tel kadayıftan tekrar ekleyelim.
- Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. 3-4 saat buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tel Kadayıflı Muhallebi tarifinin püf noktası nedir?
Tel kadayıfların yanmaması için kısık ateşte sabırla kavrulması önemli bir püf noktasıdır. Ayrıca muhallebiyi orta ateşte sürekli karıştırarak pişirmek önemli bir püf noktasıdır.