Tel Kadayıflı Kabak Tatlısı Tarifi
Tel Kadayıflı Kabak Tatlısı tarifi: Tel Kadayıflı Kabak Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Tel Kadayıflı Kabak Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 dilim
Tel Kadayıflı Kabak Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Bal kabaklı katman için:
- 1 kilogram bal kabağı
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı nişasta
Tabanı için:
- 3 paket petibör bisküvi
- 4 yemek kaşığı tahin
- 1 su bardağı ceviz
- 150 gram tereyağı
Kreması için:
- 2 paket krem şanti
- 400 mililitre süt
Kadayıflı kat için:
- 1,5 su bardağı tel kadayıf
- 50 gram tereyağı
- 1/2 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı ceviz
Tel Kadayıflı Kabak Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Ben 1 gece önceden kabakları şekere yatırdım ve suyunu salması için dinlendirdim. Bu sayede kendi suyu ile daha çabuk pişiyor. Siz vaktim yok derseniz 1 su bardağı su ekleyerek düdüklüde pişirebilirsiniz.
- Şeker ile iyice pişip yumuşayan kabağı rondo ile ezelim.
- Nişastaya su ekleyip kabak püresine ilave edelim ve bir taşım daha kaynatıp kenara alalım.
- Taban için bisküvi ve cevizleri rondoda ufalayalım.
- Tahin ve tereyağını ekleyip karıştıralım.
- Borcam ya da kare kek kalıbının dibine yayıp iyice bastıralım.
- Kabağın üzerine dökelim ve dolapta biraz ılıması için dinlendirelim.
- Bu arada kreması için krem şanti ve sütü iyice çırpalım.
- Ilıyan kabağın üzerine sürelim.
- Tel kadayıfları tereyağında hafif kavurup ceviz ve şekeri ilave edelim.
- Kremanın üzerini kapatacak şekilde yayalım ve en az 2 saatliğine buzdolabında dinlendirelim. Afiyet olsun.
Tel Kadayıflı Kabak Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Kremayı kabağın üzerine dökmeden önce, kabağın ılık hatta soğuğa yakın olmasına dikkat edin. Yoksa kremanız üzerinde sıvılaşır.